KEHOP 5.2.11

Telepítésre kerültek a napelemek az fm daszk Tagintézményeinek fogyasztási helyszíneire

Lezárultak az FM DASZK megújuló energia növelésére irányuló fejlesztési munkái. A projekt 100%-os támogatási intenzitással, 220,41 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Az intézmény 2017-ben, az üzemeltetésében lévő épületein napelemes rendszerek kialakítását tűzte ki célul a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség felhasználásának növelése, valamint a fosszilis energiahordozó felhasználásának, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében, elérve ezáltal az és üzemeltetési költségeinek csökkentését is. A fejlesztés európai uniós támogatás felhasználásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) „Fotovoltaikus rendszerek telepítése az FM DASZK telephelyein” című pályázat keretében valósult meg.

A napelemes rendszerek telepítése az alábbi helyszíneken teljesült:

  • FM DASZK, Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (7184 Lengyel, Petőfi utca 5. és 7184 Lengyel, Dózsa utca 9)
  • FM DASZK, Sellyei Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, szakközépiskolája és Kollégiuma (7960 Sellye, Zrínyi utca 2. és 7960 Sellye, Külterület 0205%1 hrsz.)
  • FM DASZK, Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (7773 Villány, Mathiász János utca 2. és 7773 Villány, Baross Gábor utca 98.)
  • FM DASZK, Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma (9751 Vép, Szent Imre utca 36-38. és 9751 Vép, Szombathelyi úti major külterület)

A projekt kivitelezése 2017. december 1-én lezárult.

A projektről bővebb információt a http://kehop.f.fov.hu/test/ oldalon olvashatnak!

Pályázati azonosító: KEHOP-5.2.11-16-2016-00029

További információ kérhető:

Simonné Szerdai Zsuzsanna, főigazgató, FM DASZK

Elérhetőség: simonne.zs@csaposuli.hu

Iskolánkban a napelemek két helyszínre lettek telepítve. Az első, az elméleti oktatás színtere köré. 188 db napelemet telepítettek a tornaterem tetejére, mely ellátni hivatott a tanügyi épületet, a konyhát, ebédlőt, s a kastély épületét is.

A második helyszín a gyakorlati oktatás színhelye. A tanműhely tetején lévő 42 db napelem ellátja a Dózsa György 9. számú telephelyünkön lévő épületeinkben folyó munkálatok áramigényét.

Ennek az energiahatékonysági beruházásnak az értéke közel 15 millió forint volt iskolánkra tekintve.